Istražite
tajne orahovice

Grad Orahovica nalazi se u jugoistočnom dijelu Virovitičko – podravske županije. Sa sjeverne i zapadne strane graniči sa općinama Zdenci i Čačinci, sa istočne sa Osječko – baranjskom županijom i sa južne strane s Požeško – slavonskom županijom. Područje grada Orahovice svojim prometno – zemljopisnim položajem predstavlja sastavni dio spoja istočnog i zapadnog dijela Hrvatske te relativno neiskorištenu poveznicu sjevernog i južnog dijela panonskog prostora Hrvatske, tj. Podravske magistrale i autoceste A3.

Uživajte u nevjerojatnim obilascima oko orahovice

Turizam se u Orahovici počeo razvijati već 1914. godine kada je osnovano « Društvo za proljepšavanje mjesta i okolice », stoga ima dugu i bogatu tradiciju. Ono što Orahovicu čini turistički zanimljivom je čista i očuvana priroda, kulturno-povijesna baština te marljivi i gostoljubivi ljudi.

Jedna od najljepših gorskih dolina koja se nalazi na sjevernim obroncima Papuka na visini od 475 m. Bogata je hladnim izvorima i bistrim potocima, a okružena stoljetnom bukovom šumom. Puna svježine i romantike uvijek je bila privlačna svakom ljubitelju prirode, planine i mira. Zbog izuzetnih prirodnih ljepota Jankovac je 1955. godine proglašen zaštićenom Park – šumom. Za ovo područje vezana je i duga tradicija planinarenja Slavonskim planinama, prvi planinarski dom sagrađen je davne 1934. godine.

U samom srcu Papuka, na 475 m nadomorske visine, smjestio se biser slavonskog gorja – Jankovac.
Ta gorska dolina puna svježine i romantike oduvijek je bila privlačna svakom ljubitelju prirode, planine i mira. Zbog izuzetnih prirodnih ljepota Jankovac je 1955. godine proglašen zaštićenom Park – šumom.